Síszezon – sokba kerülhet, ha utasbiztosítás nélkül vágsz neki!

Utazásához mindig kössön utasbiztosítást!Évről évre egyre többen utaznak a téli időszakban a közeli országokba, hogy aktívan, sportolással töltsék szabadidejüket. Mivel a téli sportok nem mentesek a kockázatoktól, érdemes utasbiztosítással felkészülni az esetleges kellemetlenségekre.

Miért érdemes utasbiztosítást kötni?

Síelés során a balesetek és a sérülések (bokaficam, bokaszalag-szakadás, lábszárcsonttörés, térdsérülés, vállficam, porcleválás) gyakoribbak, mint más sportoknál. Az utasbiztosítás a téli sportok szerelmeseinek olyan védelmet nyújthat, mely kiterjed a síeléssel kapcsolatos veszélyekre, balesetekre, poggyászveszteségekre és egyéb váratlan eseményekre.

Tetemes orvosi számla helyett…

A fájdalom és a regenerálódással járó idő mellett a tetemes orvosi számla is okozhat kellemetlen perceket, amennyiben nem kötünk megfelelő biztosítást utazásunk előtt. A síbiztosítási csomagok a hagyományos utasbiztosításon felül olyan szolgáltatásokat tartalmaznak, amelyek milliós kifizetésektől mentesíthetnek. Minden síbiztosítás tartalmazza a bajba jutott síelő mentését, a sífelszerelések biztosítását, valamint felelősségbiztosítást is. Az egészségügyi és baleseti fedezet az orvosi költségeket, a kórházi tartózkodást, a hazaszállítást és a sürgősségi ellátást biztosítja a sízéssel összefüggő balesetek esetén. Az egyes fedezetek mértékéről, a biztosítási összegekről mindig tájékozódjunk az utasbiztosítás megkötése során!

Védelem poggyászra és autóra

A sífelszerelés nem olcsó mulatság. Az utasbiztosítás segít pótolni az elveszített vagy megrongálódott felszerelést, történjék az a szállítás során vagy a pályán. A legtöbben autóval indulnak síelni, hiszen a bőröndök mellett a sílécek szállítását is meg kell oldani. A megfelelő műszaki állapotban lévő autó nagyon fontos egy ilyen terepen, azonban meghibásodás bárhol bárkivel történhet. Éppen ezért jöhet jól, ha az utasbiztosítás járműre vonatkozó segítségnyújtási fedezetet is tartalmaz, melynek keretében a helyszíni javítást, az autómentést vagy akár a csereautó biztosítását is fedezheti a biztosító.

Ha meghiúsul az aktív pihenés

Az utazás lemondása vagy megszakítása nagy veszteségekkel járhat pénzügyi szempontból. Az utasbiztosítás segíthet fedezni az utazás megszakításával járó költségeket, melyek például sérülés vagy egyéb váratlan események miatt merülnek fel. Lehetőséget biztosít a sípályák bezárása esetén történő kompenzációra, visszatérítheti a felhasználatlan síbérleteket, szállást és egyéb előzetesen fizetett költségeket.

Fedezet a saját igényekre szabva

A legjobb, ha már a biztosítás megkötése előtt tudjuk, milyen sportra készülünk, így kisebb eséllyel kerülünk abba a helyzetbe, hogy a biztosítás nem nyújt megfelelő fedezetet egy esetleges balesetnél. Érdemes figyelembe venni például, hogy a síelés és a snowboard-ozás alapvetően mindenhol beletartozik az utasbiztosításba, viszont a hóraftingra és egyéb extrém téli sportokra már lehet, hogy csak a drágább csomagok térítenek.

Érdemes tehát alaposan tájékozódni az ajánlatokról és kiválasztani az igényeknek legmegfelelőbbet, hogy az aktív pihenés maximális biztonságban teljen.

Kalkulátorunk segít a megfelelő utasbiztosítás kiválasztásában és megkötésében:

https://www.eurorisk.hu/calculation/utas-biztositas

Biztonságos, élményekben gazdag síelést kívánunk!



Call Center: 06 1 585 8888 E-mail: info@eurorisk.hu
Minden jog fenntartva © 2013 Eurorisk
Utolsó frissítés: 2024.03.21
PoweredBy: SK Trend Kft