Reszkessetek betörők! Avagy mi a teendő, ha elutazunk az ünnepekre?

Gondoskodjon legnagyobb értékéről!A téli vakációzók üresen hagyott lakásai csábítóak lehetnek a betörők számára. A betörésbiztos bejárati ajtó, a speciális redőny és a riasztó a legelterjedtebb védekezési formák az illetéktelen behatolók ellen. Bár ezek a megoldások a bűnözők jó részét távol tartják, érdemes további intézkedéseket is tenni ingatlan és ingó vagyonod védelme érdekében. Összegyűjtöttük, milyen lépéseket érdemes tenned, mielőtt hosszabb időre elhagyod az otthonod.

Nézz körül kint, hogy bent ne károsodjon semmi!

Ellenőrizd, hogy nincs-e olyan tárgy – például létra, szék – az ablakok közelében, amiket felhasználva a betörők bejuthatnak a házba. Győződj meg arról, hogy az ajtók és az ablakok biztosan be vannak-e zárva, mert ha az utazás előtti kapkodásban megfeledkezel akár csak az egyikről is, nagy árat fizethetsz érte. A kertben vágd rövidebbre a dúsabb bokrokat, az ablakhoz közel álló fák ágait, nehogy búvóhelyül szolgáljanak a betörők számára.

Ne reklámozd, hogy elutazol!

Sokan elkövetik a hibát, hogy fotókat, videókat osztanak meg valós időben a közösségi oldalukon a téli vakációjukról. Semmiképp ne szivárogtass információkat hollétedről az utazás során. Várd meg, amíg hazaérkezel, és csak utána posztolj!

Biztosítsd be a lakást!

Ha beszerzel néhány időzített kapcsolót, beállíthatod, hogy a lámpáid automatikusan felkapcsolódjanak, így azt a látszatot keltheted, mintha otthon lennél. A bejáratoknál működő mozgásérzékelő lámpák elbizonytalaníthatják a betörőket. Amennyiben szólsz a szomszédnak, hogy elutazol, ő is felfigyelhet a gyanús fényáradatra.

Ne hagyj a lakásban nagy mennyiségű készpénzt és ékszereket sem, hacsak nincs egy széfed, ahol biztonságban tudhatod őket.

Kérd meg egy barátod vagy egy kedves szomszédot, hogy – megtévesztés gyanánt – időnként ürítse ki a postaládádat. A felhalmozódó levelek, szórólapok árulkodóak lehetnek a besurranóknak. Hagyd meg a szomszédnak a telefonszámod, hogy probléma esetén értesíthessen!

Ablakfóliától a kamerarendszerig

A biztonsági ablakfólia ultraerős, igen nehéz bejutni rajta, mivel a betörőnek először a külső üvegfelületet kell betörnie (ami zajjal jár). A biztonsági fóliák erős ragasztóval és karcálló réteggel vannak ellátva, így a tisztításuk is egyszerű. 

Szereltess be riasztót, de lehetőleg olyat válassz, melyhez kamera is jár, és ami értesítést küld a telefonodra, ha a kamera mozgást érzékel a lakásban, a kertben. A legkorszerűbb modelleket már hangszóróval is ellátják, így a telefonunkról akár jelezhetjük is a betolakodónak, hogy már úton van a rendőrség. Beszerezhetsz „Kamerával megfigyelt terület” feliratú táblát, függetlenül attól, van-e kamerád, ugyanis ez szintén elriasztó hatású lehet.

Ne hagyd a kulcsot a lábtörlő alatt!

A lábtörlő alá rejtett kulcs körülbelül annyi védelmet nyújt, mint a strandon a „lopásgátló törölköző”, azaz az értékeid törölközővel való letakarása. Semennyit. A pótkulcsot bízd inkább a szomszédra vagy egy közeli barátra!

Egy személyre szabott lakásbiztosítással gondoskodhatsz otthonod és ingóságaid legmagasabb szintű védelméről. Kalkulálj velünk online!

https://www.eurorisk.hu/calculation/lakas-biztositas



Call Center: 06 1 585 8888 E-mail: info@eurorisk.hu
Minden jog fenntartva © 2013 Eurorisk
Utolsó frissítés: 2024.03.21
PoweredBy: SK Trend Kft