Lakásbiztosítás épülő házra? - Igen, lehetséges és fontos!

Biztosítsa építkezését is!Ha azt az utat választjuk, hogy álmaink otthonát nem kulcsrakészen vesszük, hanem mi magunk tervezzük meg és építjük fel, akkor bizony sok mindenre kell figyelnünk. Érdemes megfontolni nemcsak az épülő ház, hanem az építkezéshez használt eszközök, sőt a munkát végzők biztosítását is.

Hogyan köthető egy épülő házra lakásbiztosítás?

Egy épülő házat a legtöbb esetben az építési vállalkozó vagy a beruházó biztosít, úgynevezett építés-szerelés biztosítással, amely a ház mellett kiterjedhet az építkezéshez szükséges gépekre, továbbá felelősségbiztosítást is tartalmazhat. Az építési vállalkozóval való megállapodás során fontos tisztázni ezt a kérdést a később esetlegesen felmerülő problémák elkerülése érdekében. A biztosítótársaságok ajánlatai között jelentős eltérések lehetnek, ezért fontos hangsúlyozni, hogy figyelmesen olvassuk el a biztosítási feltételeket, különös tekintettel az építés-szerelés záradékra vonatkozó részletekre.

Magánszemélyként gondoskodjunk az építés alatt álló ház védelméről, ez különösen fontos, ha mi magunk szervezünk és intézünk mindent. Ez abban az esetben lehetséges, ha kifejezetten olyan lakásbiztosítást kötünk, amely az építkezés ideje alatt felmerülő kockázatokat is magában foglalja. Attól függően, hogy milyen biztosítást választunk, az ajánlat tartalmazhatja az építkezés helyszínén elhelyezett, saját tulajdonunkban álló gépek és a még nem beépített épületelemek, pl. ajtók, ablakok biztosítását is. Egyes biztosító társaságok csak abban az esetben vállalnak kockázatot a be nem épített elemekre, ha ingóságbiztosítást is kötünk, mások az ingatlan biztosítását terjesztik ki az építkezéshez szükséges eszközökre, ingóságokra. Érdemes tanulmányozni a biztosítótársaságok különböző ajánlatait, igénybe venni egy lakásbiztosítás-kalkulátort, vagy szakember segítségét kérni a biztosítás megkötéséhez.

Egy családi ház felépítése nem tartozik a zökkenőmentes feladatok közé. Számos, tőlünk független problémával is szembesülhetünk az építkezés során: árak emelkedése, határidők csúszása, váratlanul felmerülő hibák, időjárás okozta nehézségek stb. Ezeket sajnos nem tudjuk minden esetben elkerülni, de saját helyzetünket megkönnyíthetjük azzal, ha gondoskodunk az értékeink és a befektetésünk védelméről már az építkezés ideje alatt is.

 

Vegye igénybe lakásbiztosítás kalkulátorunkat, vagy kérje munkatársaink segítségét:

https://www.eurorisk.hu/calculation/lakas-biztositas

Call Center: 06 1 585 8888

E-mail: info@eurorisk.hu



Call Center: 06 1 585 8888 E-mail: info@eurorisk.hu
Minden jog fenntartva © 2013 Eurorisk
Utolsó frissítés: 2024.03.21
PoweredBy: SK Trend Kft